A túlélő árnyéka - Az El Kazovszkij-élet/mű

2016. november 6. - február 14.

El Kazovszkij (1948-2008) a késő XX. század és az ezredforduló egyik legeredetibb és legszuggesztívebb magyar képzőművésze volt. Festőként, performerként, díszlettervezőként és - ma már tudjuk - költőként is hatalmas életművet hagyott hátra, amelynek roppant elevenségét és mélységeit a kortársak is azonnal fölismerték. A Magyar Nemzeti Galéria mintegy 400 művet bemutató kiállítása arra vállalkozik, hogy művészettörténetileg pontosabb képet rajzoljon mindarról, amit El Kazovszkij fájdalmasan korai halálával örökül hagyott.

MODIGLIANI

2016. június 29. - október 2.

A Magyar Nemzeti Galériában június végétől október elejéig látható Modigliani-kiállítás az olasz festő életművének első nagyszabású bemutatója Magyarországon. A több mint nyolcvan alkotást (köztük 61 Modigliani-művet) – aktokat, portrékat és szobrokat – felvonultató tárlatra a világ több nagy köz- és magángyűjteménye kölcsönzött műveket. A világ legnagyobb múzeumainak történetében is rendkívül ritka pillanat, hogy a 20. századi művészet történetének két olyan kiemelkedő személyisége, mint Modigliani és Picasso egyszerre legyen jelen egy-egy nagy, retrospektív tárlattal - úgy, mint a most következő hónapban a Magyar Nemzeti Galériában.

Picasso – Alakváltozások, 1895–1972

2016. április 22. - július 31.

A 20. század egyik legnagyobb hatású művészének szentelt Picasso – Alakváltozások, 1895–1972 című tárlat, amelyet a párizsi Musée national Picasso-Paris-val együttműködésben szervez a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, 2016. április 22-én nyílik Budapesten. A július 31-ig látható kiállításon a művész száz műve tekinthető meg, ez Pablo Picasso festészetének eddigi legnagyobb kiállítása Magyarországon.v

Szülinapi buli a Vasarely Múzeumban Óbudán

Ünnepelje születésnapját a Vasarely Múzeumban!

Amint megadja nekünk az esemény időpontját, múzeumpedagógus kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a foglalkozás témáját megbeszéljék. A születésnapozást az állandó gyűjteményben kezdjük, ahol igazi eszmecserére sarkalljuk a résztvevőket: „Milyenek az első benyomásaid? Mi a véleményed Vasarely művészetéről?”  Mindeközben interaktív eszközöket és tapintható tárgyakat is kipróbálunk. Majd mindenkinek lehetőséget biztosítunk arra, hogy Vasarely technikájának felhasználásával saját remekművet hozzon létre.

Az ünnepelt és családja gondoskodik a vendégekről, a süteményekről, a tortáról és az italokról. A foglalkozás időtartama, az ajándékozást és a köszöntést is beleértve, maximum 2,5 óra.

Kérjük, legalább egy hónappal a tervezett időpont előtt egyeztessen munkatársunkkal!

Életkor: gyerekek (7 éves kortól) / tizenévesek / felnőttek
Lehetséges időpontok:
10.30–17.00 óra
Időtartam:
2,5 óra
Részvételi díj:
25 000 Ft/csoport
Részvételi díj idegen nyelvű foglalkozáson:
30 000 Ft/csoport
Maximális létszám:
15 fő

Jelentkezés és felvilágosítás:
Juhász Litza
telefon: +36 1 439 3315 (hétfő–péntek 8.00–13.00)  
e-mail: bGl0emEuanVoYXN6IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1